Derfor er det smart å ha en badevekt

30 august 2021
Johanne Larsen

De fleste har en badevekt på badet, men hvorfor er det egentlig smart? Her skal vi se litt på hvorfor du bør ha en badevekt, og hva den kan brukes til. Det kan nemlig være flere ting enn du kanskje tror. 

Hvorfor skal du ha en badevekt? 

Det er mange gode grunner til å ha en badevekt. Det er for eksempel utrolig smart hvis du jobber med å gå opp eller ned i vekt, og gjerne vil følge prosessen nøye. Da er det greit å kunne monitorere prosessen og holde øye med hvordan det går. Det kan være uansett om du vil gå opp eller ned i vekt. Det er mange som stoler på egen intuisjon og følelser når de skal finne ut av hvor mye de veier. 

Med en badevekt kan du enkelt få avklart mysteriet, og det kan føles som en god trygghet å vite at man kan finne ut av akkurat hva man veier når man har behov for det. Men en badevekt kan faktisk også flere ting, litt avhengig av hva slags type du velger. Det skal vi se nærmere på nå. 

Finn riktig badevekt til dine behov

Det er ikke sånn at alle har samme behov når det kommer til badevekter. Det er nemlig også badevekter som er spesiallaget til forskjellige behov. Hvis du for eksempel vil ha en vekt som gir deg mer informasjon enn bare hva du veier, kan du finne en vekt som måler BMI, eller body mass indeks. Det vil si at den forteller deg noe om hvor mye fett du har på kroppen i forhold til høyden din, og det kan være kjekt å vite hvis du planlegger å legge om livsstilen eller holder på med et vekttap eller en vektøkning.

Det er altså mange ting man kan bruke en badevekt til, og med den helt riktige badevekten, får du en som passer til dine behov. 

Flere nyheter