Dette skal du tenke på hvis du skal skifte dør og vindu

26 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mangę som glemmer viktige detaljer som dører og vinduer når det er på tide å pusse opp boligen. Dette er dog svært viktige elementer, og det er viktig at man velger helt riktig. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor man skifter dører og vinduer og hva du skal tenke på når du skal få dem skiftet ut. 

Hvorfor skifte dør og vindu? 

image

Detaljer er svært viktige når det kommer til hjemmet, og de fleste av oss er opptatt av å opprettholde en viss stil på boligen. Det kan for eksempel være at vi forholder oss overordnet til at det skal være en minimalistisk bolig, som har et moderne preg, eller kanskje er vi mer opptatt av å fremheve klassiske og litt mer historiske detaljer i boligen. Uansett hva man velger, er det viktig å anerkjenne hvilke elementer som er avgjørende for å kommunisere den stilen du velger. Det handler nemlig ikke bare om interiørdetaljer og møbler, men også mye om vinduer og dører.

Det er heldigvis enkelt å skifte ut dette. Det som er viktig å tenke på, er at man velger vinduer og dører som passer til den stilen man er på jakt etter, og som man gjerne vil opprettholde. Det kan for eksempel være ved å velge dører med klassiske paneler, kanskje til og med dobbeltdører, hvis det er plass til det, for å gi boligen et mer klassisk preg, eller understreke andre detaljer, som stukkatur og veggpaneler som allerede er der. Det er lurt å ta boligen nærme i øyensyn før man velger. 

Finn dør og vindu på nettet

Når du skal skifte ut dører og vinduer, er det viktig å vite hvor man skal lete for å finne akkurat det man er på jakt etter. På https://skanva.no/ finner du eksempelvis et stort utvalg. Det er lurt å sjekke på nettet før man går i fysiske butikker, da kan man som regel finne et mye større utvalg og lavere priser. 

Flere nyheter