Få den fineste hagen i nabolaget

01 mars 2020
Johanne Larsen

Det er mye man kan gjøre for å få den fineste hagen i nabolaget, og noen av triksene har du kanskje ikke tenkt over. Det er nemlig det som er så fantastisk med hagedesign og hagearbeid – det finnes nesten uendelig med muligheter. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem. 

Få bukt med steinete områder

De fleste nordmenn lever i steinete områder, selv om de ikke er klare over det. Det er nemlig mange områder som er dekket av gress, så det ikke ser så hardt ut, men mange vil oppdage at det er stein og fjell rett under overflaten. Det er også mange som har bergformasjoner i hagen, og dette kan være veldig flott, men det er noe som må ryddes og vedlikeholdes jevnlig. Det kan for eksempel være en god ide å bruke en høytrykksspyler, så man enkelt kan spyle mose av berg og fjell – og få det til å se glatt og rent ut igjen. Det kan også være en god ide å renske fjellet, eller bruke verktøy for å fjerne stein hvis man vil rydde en del av hagen. 

Man kan også bruke aluminiumsverktøy for å renske fjellet, som man kan se på https://www.alupro-n.no/. Det er effektivt og kraftig, og man får verktøy som er lett å håndtere, men som samtidig har mye styrke. Det gjelder både for aluminiumsspett og såkalt renskespett. Det er gode verktøy å ha i bakhodet når man skal rydde fjell og stein i hagen. 

Planlegg godt

Det er også en god ide å planlegge godt for hvordan du vil at hagen din skal se ut. Det er som sagt mange muligheter, og noen krever at man bruker profesjonell arbeidskraft for å kunne klare det. Det er lurt å planlegge både hvilke oppgaver som skal gjennomføres, av hvem og hvordan og hvordan resultatet skal bli. Så kan du få nabolagets fineste hage. 

Flere nyheter