Hva gjør en kontinentalseng så spesiell?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Hvis man skal skifte ut sengen sin, så har man helt sikkert snublet over begrepet kontinentalseng. Denne sengetypen er nemlig overalt, og det er en av de mest populære sengetypene på markedet. Her skal vi se litt nærmere på hva en kontinentalseng egentlig er, og hvordan man kan finne en kontinentalseng som passer perfekt til ens behov. 

Hva er en kontinentalseng? 

En kontinentalseng minner om den type seng man som regel finner på hoteller, og som er høye og svært komfortable. Det gir faktisk et litt luksuriøst preg på soverommet å ha en kontinentalseng, og det er nok noe av forklaringen for hvorfor de er blitt så populære. Det er jo svært trendy å ha en litt hotellromsaktig følelse på soverommet, og den blir vesentlig enklere å oppnå når man har en flott kontinentalseng som rommets midtpunkt. 

Men en kontinentalseng er altså så høy som den er av en grunn. Det er ikke bare flott design, men også funksjonelt design. En kontinentalseng består nemlig av hele tre madrasslag, som alle jobber sammen for å gi deg optimal støtte og komfort når du sover. Det begynner med rammemadrassen som er det nederste laget i sengen, deretter har vi det som heter fjærmadrassen, og her er det som regel det man kaller pocketfjærer og madrassen er delt inn i mange komfortsoner for å gi best mulig støtte.

Det er dog enda et lag i sengen, nemlig det som heter overmadrassen, og det er dette laget som er nærmest kroppen din. Derfor er det viktig at dette laget er laget av et materiale som kan være fuktavledende og avkjølende, som for eksempel naturlateks. Dette er i tillegg vaskbart og det er et materiale som er svært elastisk og dermed støtter godt. 

Det finnes utrolig mange spennende kontinentalsenger å velge mellom, og på https://www.bedrenaetter.no/ kan man lese mer om ulike typer. 

Flere nyheter