Hvordan får man parfyme til å vare lenger?

26 mai 2021
Johanne Larsen

Sliter du med å få parfymen til å vare? Forsvinner den etter bare få minutter på huden? Her kan du få noen gode tips til hvordan du får parfymen til å vare lenger. 

Legg lag på lag

Det beste trikset for å få parfyme til å vare lenge på huden, er faktisk å legge på i flere lag. Ikke med parfymen i seg selv, men med selve duften. Det er nemlig ikke uten grunn at selvnisjeparfymehus lanserer både dusjgele og bodylotion, og ofte også håndkrem, av parfymene sine. Det er så man kan legge flere lag. 

Det er også et svært godt utgangspunkt å starte med godt fuktet hud, for hvis huden er tørr, så får ikke parfymen utvikle seg godt nok. Når man legger lag på lag så får man en duft som varer. Det er også et veldig smart triks å spraye parfyme i håret. Det kan godt tørke ut håret med vanlig parfyme, og derfor finnes det heldigvis egne hårparfymer til akkurat dette formålet. 

Lag din egen duftgarderobe 

Billig parfyme gjør det mulig å prøve seg frem i en jungel av forskjellige dufter og parfymer. Da kan man nemlig finne frem til sin signaturduft. Det er nemlig ikke sånn at alle parfymer lukter det samme på alle, og derfor så skal man prøve seg litt frem for å finne det som passer for en – og som performer som man vil. Når man kan kjøpe billig parfyme, har man mulighet for å prøve litt forskjellig, og man kan også enkelt finne flere forskjellige parfymer til ulike situasjoner, anledninger og humør. Dermed kan man enkelt bygge seg opp en liten duftgarderobe av parfymer. På samme måte som at man liker å ha på seg forskjellige klær til ulike anledninger, så gjelder det samme for duft. Det har mye å si for en opplevelse hvordan vi dufter, og vi forbinder også duft og minner. Derfor er det et spennende element å tilføye stilen sin. 

Flere nyheter