Hvordan skjer permanent hårfjerning?

28 juni 2022
Maria Laugesen

editorial

Permanent hårfjerning kan være en løsning for deg som sliter med uønsket hårvekst, og som vil bli kvitt dette én gang for alle. Men hvordan fungerer behandlingen egentlig, og hvem kan den brukes på? Det kan du bli klokere på her.

Slik fungerer permanent hårfjerning

Teknologien bak moderne, permanent hårfjerning er ganske ny og har vært gjennom en stor utvikling de seneste årene. Det betyr at man i dag kan tilby veldig effektiv og trygg hårfjerning som en permanent løsning. 

Metoden som brukes er en laser som sender ut radiobølger og optisk lys, og denne kombinasjonen «dreper» hårene. Dette skjer bare i den ene av hårenes tre livsfaser, den såkalte «vekstfasen», og derfor tar hårene bare imot behandling på bestemte tidspunkter. Det betyr også at det er nødvendig å gjenta behandlingen flere ganger, fordi alle hår ikke befinner seg i samme fase samtidig.

Ofte vil det være slik at du får mellom 6-8 behandlinger, men antallet kan variere avhengig av mengden og tykkelsen av håret, hårfarge, plasseringen osv. Samtidig vil frekvensen av behandlingene også variere avhengig av disse faktorer.

Hårfjerning

Når kan det brukes?

Før i tiden var det bare mulig å bruke permanent hårfjerning til mørke hår på lys hud. Men i dag er metoden så effektiv at den kan anvendes på alle hudfarger og alle hårfarger. Det gjelder alt fra kraftige, mørke hår på ryggen eller ved bikinilinjen til fine dun på overleppen. Eneste unntak er grå og hvite hår som tar veldig dårlig mot laserbehandlingen.

Permanent hårfjerning med laser kan derfor brukes av både menn og kvinner som sliter med uønsket hårvekst. Det kan anvendes på hele kroppen – rett fra armer og ben til bikinilinjen eller i ansiktet. Din spesifikke behandlng vil avhenge av flere faktorer, og du får derfor en helt individuell vurdering og veiledning før du starter.

Flere nyheter