Maskineriet i gang

03 juni 2019
Mathias Bjelland
Maskineriet i gang

Så viktig er oppetid

Industrien raser videre i Norge, og vi snakker om rekord etter rekord. Selv om finanskrisen i 2008 tok sin bit av oppgangen, og oljeprisens volatile opptreden uten tvil gir oss hodepiner her og der, så går industrien sakte men sikker fremover. Det er tross alt Norges viktigste eksport, det være seg om det er olja eller fisken.

Ett begrep som går igjen om og om igjen innen industrien er oppetid. Dette konseptet referer enkelt og greit til hvor lenge maskineriet i fabrikken går rundt. Jo oftere det er nede, jo mer penger taper industrien. Derfor er godt produksjonsutstyr, slik som maskiner, helt essensielt for at industrien og aktørene skal rulle videre. 

Invester i riktig produksjonsutstyr

Godt produksjonsutstyr kan påløpe en kostnad som kanskje ikke frister umiddelbart. Allikevel er det viktig å se forbi den initielle kostnaden, og heller se fremover til hvor mye penger en kan spare. Jo mer oppetid, jo mer penger tjener din bedrift. I disse dager er det tross alt innovativt produksjonsutstyr som kan fjernstyres og dermed repareres uten at leverandøren trenger å dukke opp engang. 

Dessuten bør enhver fabrikk også sørge for at de rette menneskene blir ansatt. Videre må disse menneskene trenes i hvordan produksjonsutstyr fungerer. Selv om en aldri kan sikre seg helt mot feil, så kan en i hvert fall prøve å forsikre seg om at produksjonsutstyr ikke feiler på bakgrunn av menneskelige feil. Det er her treningen er helt essensiell.

Mer oppetid – mer penger

Det kan gjentas til det kjedsomme, men mer oppetid betyr mer inntekter for bedriften. Maskineriet kan kjøre hele dagen om du benytter godt produksjonsutstyr og sørger for at de ansatte er veltrent innen maskinenes spesifikasjoner. Tjen mer penger med gode investeringer i produksjonsutstyr. Mer oppetid betyr mer penger, og derfor bør dette være en stor prioritet for din bedrift!

Flere nyheter