Ortopediske hjelpemidler i høyeste kvalitet

24 mai 2020
Maria Laugesen

Ortopediske hjelpemidler er en felles betegnelse for de mange produkter som hjelper eller erstatter kroppsdeler for å oppnå bedre funksjon og/eller redusere smerte. Dette inkluderer blant annet proteser, ulike skinner, halskraver, ortoser og mye mer. Disse kan anvendes ved en lang rekke forskjellige diagnoser, når det oppstår et behov for det.

Det kan for eksempel være ved cerebral parese, der pasienten opplever lammelser grunnet en skade i hjernen. Her er det vanlig å bruke hjelpemidler som ankel-fot-ortoser, korsett og forskjellige hjelpemidler i det elastiske materialet lycra. Det kan også være i forbindelse med for eksempel diabetes, som mange nordmenn sliter med. Her kan det oppstå fotkomplikasjoner på grunn av nerveskader, og derfor kan det være en stor hjelp å få ortoser, fotsenger eller sko som er spesialprodusert for den enkelte.

Det finnes mange andre eksempler på hvordan og hvorfor ortopediske hjelpemidler kan brukes, og det overordnede formålet er selvfølgelig å sikre bedre funksjon i hverdagen samt minske eller forebygge smerter. Din lege kan hjelpe deg med å vurdere om dette er en relevant mulighet for deg, og er også den som skal gi deg henvisning til videre vurdering.

Skal du ha et ortopedisk hjelpemiddel i Orkanger eller områdene rundt, da står TOV (Trøndelag Ortopediske Verksted) klar for å hjelpe deg med en skreddersydd løsning. De er tilknyttet sykehuset og produserer og tilpasser ortopediske hjelpemidler til personer som har behov for disse. Her finner du ortopediingeniører og ortopediteknikere som jobber tverrfaglig for å sikre de beste løsninger for deg.

Slik er det her du kan få hjelp, hvis du og din lege har blitt enige om at du trenger ortopediske hjelpemidler i form av fottøy, skinner, ortoser eller kanskje proteser til enten arm, lårben, legg, fot eller annet. De står klar for å gi deg en profesjonell og behagelig opplevelse når du trenger det.

Flere nyheter