Sende pakke til utlandet

07 mars 2020
Mathias Bjelland
Sende pakke til utlandet

Hvis du skal sende pakke til utlandet er det best å undersøke hvilke fraktalternativer som er tilgjengelig, før du bestemmer deg for den endelige fraktmetoden. Du kan i dag velge mellom flere fraktselskaper som kan frakt både pakker og brev til alle verdens destinasjoner.

Dersom du skal sende en pakke til utlandet vil prisen variere alt etter hvor du skal sende pakken. Prisen vil også variere i forord til pakkens vekt og størrelse. Det kan derfor være en fordel at du sjekker opp i de tilgjengelige prisene ved å benytte deg av en sammenligningsside på nett.

En pakke kan sendes på ulike måter alt ettersom hvilken metode som passer de best. Du kan velge å sende den som en ekspresspakke eller ved å benytte vanlig postgang. Før du pakker inn pakken er det viktig at du sjekker om det du sender er lovlig å sende med eksempelvis fly.

Bruk riktig emballasje

Det er viktig å vurdere hvilken form for emballasje du ønsker å benytte. Her må du ta hensyn til at innholdet ikke skal bli ødelagt under transporten. Mange velger derfor å pakke innholdet inn i bobleplast eller annet mykt materiale før innholdet legges i en eske eller pakkes inn forsvarlig.

Dersom du pakker inn innholdet godt nok vil ikke mottaker oppleve at innholdet blir ødelagt, og kan glede seg over pakkens ankomst. En dårlig innpakket pakke kan også medføre forsinkelser i postgangen. Pakken kan også bli skadet slik at informasjonen om mottakeradressen blir revet av eller skadet.

Det er anbefalt at du benytter en kraftig emballasje når du pakker inn innholdet. Emballasjen bør være av plast, papp eller tre. Du bør også sørge for at innholdet ligger godt innpakket for å unngå at det forskyver seg under frakten. Husk på å skrive riktig og tydelig adresse på pakkens ytterside. 

Flere nyheter