Skal du sende pakke i posten?

15 april 2020
Johanne Hansen
Skal du sende pakke i posten?

Det er ikke så ofte vi sender pakker i posten, derfor er det ikke så merkelig hvis du er litt i tvil om hvordan du egentlig gjør det. Men faktisk er det ikke så komplisert. Det er ikke engang alltid du behøver å møte opp på posthuset, for sende en pakke. Les med her hvis du er nysgerrig på hvordan sende pakke.

Hvis du skal sende en pakke under to kg, som kanskje er den mest vanlig forsendelse av pakker til privatpersoner, så kan du kanskje sende den via din egen postkasse. Det krever selvfølgelig at pakken passer ned i postkassen. Hvis det er tilfellet, kan du nemlig kjøpe porto online, og sette pakken i din egen postkasse. Når postbudet kommer, vil de ta pakken med. 

Det er mange måter å sender pakker på, hvis du sender pakken innenlands i Norge, så er det normalt ikke nødvendig med sporing på pakken. Men hvis du skal sende en pakke til dine slektninger i USA, så kan det være en god ide med sporing på pakken. Med sporing kan du følge med hvor langt pakken er, og i verste tilfelle, hvor den blir av, hvis det tar utrolig lang tid før slektningene mottar pakken.  

Hvis du sender en pakke over 2 kg, så koster det selvfølgelig litt mer å sende pakken. De litt større pakker kan derfor sendes med et såkaldt postoppkrav. Dette gir deg mulighet for at mottaker betaler porto, og også noen ganger innholdet i pakken. Dette skal selvfølgelig avtales med mottakeren, da de ellers ikke vil hente pakken og du skal betale for returen.

Hvis du skal sende verdifull last med en pakke, eller sensitive opplysninger, så skal du sende pakken rekommandert. En rekommandert pakke, betyr at mottakeren skal vise ID og signere for å motta pakken. Du kan derfor være helt sikker på at pakken havner i de rette hender.   

 

Flere nyheter